Otteita Jeesuksen Pyhän Sydämen maallikoiden elämänsäännöistä

Jeesuksen Pyhän Sydämen maallikoiden yhteisö toimii yksityisenä yhteisönä (consociatio privata) cc. 298-311 ja cc 321-326 CIC mukaan.

 

1. Me olemme saaneet kutsumuksen seurata Kristusta isä Leo Dehonin karisman mukaan.

Maallikkoina haluamme kotona, työpaikalla ja lähipiirissämme pyhittää jokapäiväisen elämämme.
Yhdessä Jeesuksen Pyhän Sydämen sääntökunnan kanssa pyrimme edistämään Jumalan sovinnon ja rakkauden valtakuntaa ympäristössämme.
Tämän kaiken puolesta haluamme elämästämme Jumalalle otollisen kiitosuhrin oppimalla päivästä päivään yhä paremmin käsittämään Jeesuksen sydämen aivoituksia ja kasvamaan hänen kaltaisuudessaan.

2. Tämän päämäärän saavuttamiseksi sitoudumme seuraaviin tehtäviin:

  • Huolehdimme omasta henkilökohtaisesta suhteesta Vapahtajaamme sen kasvusta ja syventymisestä, jotta voisimme olla Jumalan rakkauden ja myötätunnon lähettiläinä ympäristössämme.
  • Täytämme huolellisesti mahdollisuuksiemme mukaan ne velvoitteet, jotka kuuluvat kristilliseen ja katoliseen elämään kuten vastuu seurakunnastamme ja lähimmäistemme aineellisesta, henkisestä ja hengellisestä hyvinvoinnista.
  • Täytämme huolellisesti mahdollisuuksiemme mukaan ne velvoitteet, jotka kuuluvat kristilliseen ja katoliseen elämään kuten vastuu seurakunnastamme ja lähimmäistemme aineellisesta, henkisestä ja hengellisestä hyvinvoinnista.
  • Arvostamme Pyhän Eukaristian viettoa ja pyhän ehtoollisen palvontaa, jossa Vapahtaja kasvattaa meissä sitä mieltä, jota hänessä itsessään on.
  • Omistamme jokaisen päivämme Vapahtajallemme rukoilemalla uhrautumisrukouksen, jonka yhteydessä muistamme paavin rukouksenapostolaatille antamia esirukouksia.
  • Osallistumme mahdollisuuksien mukaan kerran kuussa yhteisön maallikoiden kokoontumisiin.
  • Pidämme tukea antavaa yhteyttä muihin Jeesuksen Pyhän Sydämen jäseniin.
  • Vietämme kuukauden ensimmäistä perjantaita erityisellä hartaudella muistaen Jeesuksen Pyhän Sydämen salaisuutta (aivoituksia, mysteeriä) ja hänen uhrautuvaisuuttaan, joka pelasti ihmiskunnan
     

3. Uudet jäsenet otetaan maallikkoyhteisöön vuoden tutustumisen jälkeen.

4. Sitoutuminen annetaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Messussa luetaan omistautumisrukous isä Leo Dehonin karisman mukaan luottaen Jeesuksen Pyhän Sydämen ja koko dehoniaanisen perheen tukeen "Ecce venio" ja "Ecce ancilla" - hengessä.



11 lokakuu 2010