Uusi Distriktin esimies.

Uusi Jeesuksen pyhän sydämen Distriktin esimies.

 

13. huhtikuuta vuonna 2015 aloitti palvelutehtävänsä uusi SCJ – Distriktin esimies, isä Peter Gebara scj.  Pyhän Marian kirkossa Helsingissä vietettiin juhlallista messua Puolan provinssin

esimiehen isä Artur Saneckin scj johdolla. Tässä messussa isä Peter scj lausui juhlallisesti uskontunnustuksen ja hänet asetettiin virkaan.

Isä Artur Sanecki scj kiitti edellistä distriktin hallitusta palveluksesta ja saarnassaan hän korosti Jumalan sanan kuuntelemisen tärkeyttä sekä alttiutta täyttää Jumalan tahtoa palveluvirassa.

Iltapäivällä piispa Teemu Sippo scj oli veljellisellä vierailulla Marian seurakunnan pappilassa, ja hän onnitteli uutta esimiestä ja uusia neuvoston jäseniä: isä Rafal Czerniaa scj, isä Zenon Strykowskia scj ja isä Robert Gallaa scj.

 

Isä Peter Gebara scj syntyi 10.05.1958 Chorzowissa, Puolassa. Jeesuksen pyhän sydämen veljeskuntaan hän liittyi vuonna 1978. Annettuaan Jeesuksen pyhän sydämen veljeskunnassa ensimmäiset luostarilupauksensa ja opiskeltuaan teologian maisteriksi veljeskunnan seminaarissa  Stadnikissa, joka sijaitsee Krakovan lähellä, hänet vihittiin papiksi 19.06.1986.

 

Vihkimisen jälkeen isä Peter scj aloitti nuorena pappina pastoraalisen työnsä Weglowkissa, Etelä- Puolassa ja jatkoi sitä sen jälkeen Chmielowissa, Keski-Puolassa. Keväällä vuonna 1991 hän osallistui Saksassa kielikurssille ja heinäkuussa samana vuonna hän saapui  Suomeen.

 

Isä Peter aloitti työnsä Tampereella ensiksi kappalaisena, ja hyvin pian hän jatkoi työtään Pyhän Ristin seurakunnan kirkkoherrana. Työ Tampereella jatkui vuoden 2002  loppuun asti. Sen jälkeen , 1.01. 2003 isä Peter scj aloitti kirkkoherrana Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnassa Turussa, missä hän on toiminut tähän asti.

 

 21 huhtikuu 2015