Skip to content

Keitä olemme?

Olemme veljeskunta, johon kuuluu n. 2200 pappia, piispaa, veljeä ja diakonia 44 eri maassa. Lisäksi perheeseemme kuuluu maallikkoja ja Jumalalle vihkiytyneitä ihmisiä. Kongregaatiomme keskittyy Jumalan valtakunnan julistamiseksi koulutukseen ja kasvatukseen, sosiaali- ja lähetystyöhön, hengellisyyteen ja mediatyöhön. Haluamme olla läsnä erityisesti niille, jotka ovat suurimmassa avun tarpeessa, sekä nuorille. 

Visionamme on toimia Jumalan rakkauden todistajina, joka muuttaa ihmisten sydämiä ja yhteiskuntaa. Haluamme levittää tätä rakkautta maailmassa avoimin sydämin ja mielin. Antaudumme kokonaan Jumalan tahdolle ja tarjoamme itsemme hänen käyttöönsä. Siksi tärkeimmät mottomme ovat latinaksi ecce venio (“Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi.” Hepr 10:9) ja ecce ancilla (“Katso, [minä olen] Herran palvelijatar”, Luuk 1:38).

Veljeskuntamme perustaja

Sääntökuntamme on perustanut isä Léon Dehon vuonna 1878 St. Quentinissa, Pohjois-Ranskassa. Hänen kutsumuksessaan yhdistyivät mystiikka ja politiikka. Intohimoisena Jeesuksen Pyhän Sydämen apostolina hänen tavoitteenaan oli levittää  Kristuksen Sydämen valtakuntaa sekä ihmisten sisimmässäe että yhteiskunnassa.

Me Jeesuksen Pyhän Sydämen papit elämme veljellisesti yhteisöissä, joissa aterioimme ja rukoilemme yhdessä ja jaamme keskenämme elämämme ja omaisuutemme. Ammennamme voimaa ja inspiraatiota päivittäisestä eukaristisesta palvonnasta. Pyrimme seuraamaan Kristusta luostarilupaustemme mukaisesti köyhinä, naimattomassa puhtaudessa ja kuuliaisina.

Suomen yhteisö

Suomessa meitä on tällä hetkellä kuusi pappia. Asumme Helsingissä ja Turussa. Helsingissä vastuullamme on katolinen Pyhän Marian seurakunta, Turussa Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunta. Seurakuntatyön lisäksi opetamme katolista uskontoa kouluissa, järjestämme nuortentoimintaa, pidämme huolta maallikkopiireistämme ja tarjoamme hengellistä ohjausta ja retriittejä.

Helsinki

isä Rafal Czernia SCJ

Suomen SCJ-alueen esimies, Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherra
rafal.czernia@ katolinen.fi

isä Martti Savijoki SCJ

kappalainen
martti.savijoki@ scj.fi

isä Jigger Ganados SCJ

kappalainen
jigger.ganados@ katolinen.fi

isä Ryszad Miś SCJ

Pyhän Marian seurakunnan assistentti

Turku

isä Peter Gebara SCJ

Pyhän Birgitan ja autuaan Hemmingin seurakunnan kirkkoherra
peter.gebara@ katolinen.fi

isä Stanislaw Zawilowicz SCJ

kappalainen, kutsumusasioiden yhteyshenkilö
stanislaw.zawilowicz@ katolinen.fi